joi, 18 ianuarie 2018

Mihail Neamțu despre desemnarea lui Vasilica-Viorica Dăncilă în funcția de premier

Mihail Neamțu, scriitor și politician de dreapta și conservator din România, în prezent membru PNL, și-a manifestat dezamăgirea față de desemnarea dnei Vasilica-Viorica Dăncilă în funcția de premier de către președinte Klaus Iohannis. În acest sens, a făcut o adresare către președinte prin care și-a exprimat prezentare. Prezentăm mai jos o parte din mesajele pe le-a adresat suveranului pe acest subiect:

- Suntem triști pentru că sunteți un președinte al dreptei românești care a numit sau a propus de trei ori, repet, de trei ori, un premier PSD-ist. Dacă Emil Constantinescu a putut să scape de această povară și n-a numit nici un premier PSD-ist, dacă Traian Băsescu a făcut-o o singură dată, dvs dle Klaus Iohannis, în doar trei ani de mandat, ați numit trei premieri din partea PSD-ului.



- Dle președinte Klaus Iohannis, astăzi ați fi putut pune altă persoană, ați fi putut forța din punct de vedere constituțional propunerea unei persoane independente. Ați fi putut încerca o formulă de tip Lucian Croitoru, care a fost trântită, țin minte, în 2009, atunci când PSD-ul era, sigur, pe cai mari și când Traian Băsescu nu putea să vină cu o propunere din partea propriului său partid. Cu toate acestea, Lucian Croitoru atunci, un tehnocrat de dreapta de la Banca Națională, s-a profilat ca o voce exemplară a unei gândiri în perspectiva libertății economice și măcar atâta s-a întâmplat. Un profil public nou, frumos conturat și inteligent, a putut să fie observat de milioane de români.

- Vreau să spun că mă doare, mă doare că o femeie care n-are absolut nici o zi în istoria ei profesională de exercițiu a unui lider și minimal, o femeie care n-a condus nici măcar o echipă de trei persoane în viața ei, o femeie care confundă Uniunea Europeană cu Persia, o femeie care crede că Irak și Iran fac parte din spațiul euroatlantic, o femeie care cu greu se exprimă în limba engleză la un mod acceptabil și decent care să, eventual, obțină nota 5 de trecere într-un gimnaziu sau o școală generală, un om care, repet, nu are profil, nu are personalitate, nu are verticalitate și care din păcate, confirmă acest tipar al politrucului teleormănean [Liviu Dragnea și Vasilica-Viorica Dăncilă sunt ambii originari din județul Teleorman - n. Cristian (Pentru tradiție)], al politrucului PSD-ist, care face totdeauna pe plac șefului ca lui să meargă mai bine. Aceasta este figura, aceasta este personalitatea, aceasta este viața profesională din spatele doamnei Viorica și din păcate, cu sigur semnătura dvs care este una plină de greutate, cu cerneala pe care ați împrumutat-o de la poporul român, dle președinte, ați făcut imposibilul posibil.

- Dle președinte, diaspora e consternată. Dle președinte, oameni care v-au susținut în Partidul Național Liberal sunt nedumeriți. De asemenea, aud că societatea civilă a retras sprijinul pe care vi l-a acordat tocmai pentru că nu ați simțit nevoia măcar să explicați de ce ați făcut acest lucru. De aceea vă spun că sunt teribil de trist.

- Ne-ar fi plăcut să vedem de asemenea o prezentare a unor minime exigențe intelectuale pe care trebuie să le satisfacă orice candidat la funcția de premier... Putea să fie un candidat fie de la PSD, fie din afara PSD-ului, care să satisfacă minime standarde de comunicare, comprehensiune și organizare lăuntrică pe care un lider astăzi în Europa și în lumea nord-atlantică le așteaptă. O imaginați măcar pentru o secundă pe dna Viorica stând de vorbă cu premierul Marii Britanii? Vă imaginați măcar 15 secunde de conversație între dna Viorica și Angela Merkel? Vă imaginați cam cum trebuie să fi arătat întâlnirea între premierul Japoniei care a venit ieri la București și dna Viorica? Credeți că există un conținut noetico-noematic pe care să-l putem depista în silabisirile grele pe care le obține cu mult efort dna Viorica? Eu cred că nu.

- În România, dle președinte Klaus Iohannis mai sunt oameni vrednici. În România mai sunt oameni muncitori. În România mai sunt oameni care vorbesc limbi străine. În România mai sunt oameni  - manageri și antreprenori care pun la lucru echipe de sute, mii, poate chiar zeci de mii de oameni. Aceștia ar fi trebuit să fie cel puțin imaginea unei exigențe deontologice și profesionale cu care noi să defilăm în lume în 2018. În România există antreprenori care au exportat produse în afară. În România au apărut companii care astăzi se extind în multe multe țări occidentale, de la BT Fender până la companii mai puțin cunoscute, dar foarte eficiente și agresive. Astăzi, în România, trebuie să spunem, există vizionari care înțeleg miza secolului XXI.

- Când dna Viorica, întrebată ce carte a citit și ce carte i-a plăcut, nu știe să pomenească măcar un autor sau un titlu, ne dăm seama că ne-am prăbușit în abis. Când dna Viorica nu știe să spună care e modelul ei de viață pe plan profesional sau pe plan personal, ne dăm seama că avem de a face cu oameni lipsiți de repere.










Dăncilă a susținut cele mai radicale inițiative anti-familie, pro-avort din Parlamentul European


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu